71. Två rostfria bänkar i ett litet och mycket personligt kök i Hamburg.

KP071 PRG
De här två bänkarna fick sin plats i en härlig gammal lägenhet i Hamburg. Det är samma i Tyskland som i Sverige, gamla lägenheter är härliga men tyvärr är väggarna inte alltid raka. Det här köket var litet, inte alls rektangulärt samt hade många vinklar och hörn. Dessutom fanns det många utanpåliggande ledningar.

Den ena bänken var en arbetsbänk intill spisen och den andra en diskbänk med en modern disklåda från serien Frame. Bägge bänkarna fick en uppvikt kant på 3 cm.

Som tack för att vi fick hälsa på fick de som synes en grillpanna från Skeppshult. Alltid lika uppskattat.
Rostfria bänkar med ovanliga bakkanter i ett litet och personligt kök i Hamburg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 1.
Arbetsbänken intill spisen var okomplicerad att få på plats men väggen bakom diskbänken var allt annat än rak. Vi kom fram till en ganska ovanlig lösning för den bänken. Vi ritade diskbänken med, som sagt, en liten uppvikt bakkant på 3 cm.

Även gaveln har en uppvikt kant på 3 cm. Den sidan var kunden säker på skulle ligga an mot väggen. Däremot baksidan var svårt att mäta upp. Kunden bestämde då att diskbänken skulle tillverkas som på ritningen. När han hade köket på plats så beställde han hos en lokal plåtslagare en bockad plåt i exakt den storlek som behövdes för att täcka över springan mellan väggen och diskbänken. Han kunde även rita in exakt urtaget för gasledningen som befinner sig bakom skåpen och inte fick flyttas. Plåten limmades mot den uppvikta bakkanten och så blev allting bra till sist.
Rostfria bänkar med ovanliga bakkanter i ett litet och personligt kök i Hamburg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 2.
Stacks Image 128
Disklådorna i Frame serien har en radie med 25 mm i alla hörn. Disklådan har mått 34 x 38 cm.

När vi var där och hälsade på var inte allt allt klart därför ser en del lite tillfälligt ut.
Rostfria bänkar med ovanliga bakkanter i ett litet och personligt kök i Hamburg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 3.

Plåten som gjordes lokalt och anpassades till den krokiga väggen.

Rostfria bänkar med ovanliga bakkanter i ett litet och personligt kök i Hamburg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 4.

Det kan se lite konstigt ut att spisen är lägre än bänken. Men det är mycket vanligt i Tyskland.

Stacks Image 23

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 1900 + 800 mm.
Djup: 600 mm.
Tjocklek framkant: 30 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Frame-340 (modern stil).
Bredd underskåp: 50 cm.
Uppvikt kant: 30 mm.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår priskalkylator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.

Du kan även börja med att rita upp din rostfria diskbänk hos en tillverkare. När du är klar får du ett pris av oss.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se