109. Hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i kakelvägg.

KP109
Diskbänken skulle täcka hela kortsidan av köket. Dessutom var det mycket viktigt för kunden att den uppvikta kanten skulle passa exakt höjden på kaklet. Därför valdes höjden 101 mm på den uppvikta kanten. För att kanten skulle så mycket som möjligt vara jäms med kaklets yta gjordes den bara 10 mm tunn. Den uppvikta kanten blir på så sätt en del av kakelväggen.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 1.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 2.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 3.
Den uppvikta kanten ligger framför ett fönster. Avståndet ner till fönsterbrädet var 25 cm. Kunden beställde en separat plåt som han själv limmade dit efter bänken sattes på plats. På så vis hela baksidan stängd. Och ingenting kan ramla ner bakom skåpen den vägen.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 4.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 5.
Djupet 643 mm på den rostfria diskbänken är ganska ovanligt för ett IKEA kök. Som det syns på bilden, köket finns i en äldre byggnad. Väggarna var inte raka och det var ytterst svårt att få plats med anslutningen till diskmaskinen och avloppet. Därför flyttade kunden fram skåpen något.
Stacks Image 7
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Rak bänk
Längd: 2856 mm
Djup: 643 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Klassisk droppkant
Uppvikt kant på tre sidor: 101 mm
Disklåda: Lydia 1750 (modern stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Kök: IKEA Metod
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår priskalkylator eller kontakta oss via mail.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se