Hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i kakelvägg

Stacks Image p146_n16
Stacks Image p146_n43
Stacks Image p146_n45
Stacks Image p146_n3

Hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i kakelvägg

KP109 PRG
Diskbänken skulle täcka hela kortsidan av köket. Dessutom var det mycket viktigt för kunden att den uppvikta kanten skulle passa exakt höjden på kaklet. Därför valdes höjden 101 mm på den uppvikta kanten. För att kanten skulle så mycket som möjligt vara jäms med kaklets yta gjordes den bara 10 mm tunn. Den uppvikta kanten blir på så sätt en del av kakelväggen.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 1.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.
Den uppvikta kanten ligger framför ett fönster. Avståndet ner till fönsterbrädet var 25 cm. Kunden beställde en separat plåt som han själv limmade dit efter bänken sattes på plats. På så vis hela baksidan stängd. Och ingenting kan ramla ner bakom skåpen den vägen.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 4.
En 101 mm hög uppvikt kant på tre sidor av en rostfri diskbänk som passades in i en kakelvägg. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 5.
Djupet 643 mm på den rostfria diskbänken är ganska ovanligt för ett IKEA kök. Som det syns på bilden, köket finns i en äldre byggnad. Väggarna var inte raka och det var ytterst svårt att få plats med anslutningen till diskmaskinen och avloppet. Därför flyttade kunden fram skåpen något.
Stacks Image 7

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak bänk.
Längd: 2856 mm.
Djup: 643 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Klassisk droppkant.
Uppvikt kant på tre sidor: 101 mm.
Disklåda: Lydia 1750 (modern stil).
Bredd underskåp: 80 cm.
Kök: IKEA Metod.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…