107. Tunn rostfri diskbänk till ett öppet kök.

KP107
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 1.
Ett kök måste inte se ut som ett kök. Detta kundprojekt är ett bra exempel på det. Man ser inte ens en fläkt i köket. Anledningen är att kunden valde en häll från NEFF (T58TS6BN0) med integrerad automatisk fläkt som drar ut os och fett nedåt i mitten av hällen.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 2.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 3.
Diskbänken är längre än 4 meter. Plåtar är inte så långa att den skulle kunnat tillverkas av ett stycke plåt. Plåtarna svetsades ihop vid disklådan där skarven inte syns. Vi skarvar alltid där det är kortast sträcka.

Kunden ville ha diskbänken så tunn som möjligt. Men den skulle också bli så stabil som möjligt. Därför gjordes bänken från Purus Original serien 21 mm tjock med 18 mm underlimning under hela bänkskivan.

Bestämmer du dig för en så lång diskbänk måste du kontrollera om bänken verkligen går att bära in i köket. Den här kunden anlitade ett bolag med kranbil för att lyfta in bänken in genom köksfönstret.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 4.
För att arbetshöjden inte skulle hamna för lågt installerade kunden en ram med list på stommen. Genom att dra in listen en bit framhävdes den tunna kanten på bänkskivan. En både elegant och praktisk lösning.

I framkant målades senare listen vit innan diskbänken lades på plats. Även undersidan på bänkskivans överhäng målades vit för att inte ge reflexer från den lite grönaktiga fukttröga spånskiva.

Eftersom handtagen är integrerade i luckorna valdes djupet på bänken så att framkanten på diskbänken är i liv med framkant på luckorna.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 5.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 6.
Diskbänken är något djupare för att få plats även med en tvättmaskin. Tvättmaskiner brukar vara något djupare än exempelvis diskmaskiner. Eftersom den inte skulle synas anpassades bänken djup så att en lucka fick plats framför tvättmaskinen.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 7.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 8.
Eftersom bänken var så lång och väggarna inte i rätt vinkel mot varandra föredrog kunden att mätningen utfördes först efter alla stommarna var på plats. Mätningen utfördes av professionell personal bl.a. med hjälp av en speciell lasermätare.

Det är den bästa lösningen för att slippa ta hänsyn till mätfel som man kanske gör själv och den egna talmeterns eller laserns tolerans. Dessutom måste man ta hänsyn till toleransen i tillverkningen. Att hitta rätt balans mellan de tre felmöjligheterna och bestämma korrekt mått inför tillverkningen är inte lätt.

Med en professionell mätning som grund gör vi alla beräkningar och tar dessutom helt ansvar för att det blir rätt. Ofta måste vi även kommunicera, se bilden nedan, med den som tagit måtten för att undvika alla eventuella missförstånd. Mätservice erbjuder vi i Stockholmsområdet.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 9.
En över 4 meter lång rostfri bänkskiva på IKEA Metod stommar. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 10.
Stacks Image 86
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Rak bänk
Längd: 4189 / 4191 mm
Djup: 693 mm
Tjocklek framkant: 21 mm
Kanttyp: rak kant
Uppvikt kant: -
Disklåda: Astris 5040 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod med specialbeställda luckor från Pickyliving.
Rostfri blandare från Strand: Stockholm 1002, diskmedelspump Dis 4SS i matchande design Strand.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår priskalkylator eller kontakta oss via mail.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se