101. Rostfri bänkskiva för en ångugn.

KP101
Rostfri bänkskiva med uppvikta kanter på två sidor och avrinningsprofiler. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 1.
Rostfritt är ett material som är otroligt anpassningsbart. Syftet med den mindre bänkskivan var att få en arbetsplats för matlagning med en Miele ångugn. Självklart är det mycket fukt och vattenånga inblandat. Tar man exempelvis ut en hålad plåt ur ångugnen med nykokt potatis ska ångan fortfarande kunna flöda runt potatisen. Potatisen kan ånga av lite innan serveringen och inte ligga i kondensvatten som den hade gjort om plåtytan vore slät.

Därför gjorde vi en avställningsyta bredvid ångugnen med en avrinningsprofil som vanligtvis pressas bredvid disklådorna. Ytan är även lätt att torka av när man är klar.
Rostfri bänkskiva med uppvikta kanter på två sidor och avrinningsprofiler. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 2.
En avrinningsyta kan läggas bredvid en eller två disklådor. Det är endast en av våra leverantörer (gäller serierna KEK ND och KEK Kitchen Tec) som kan erbjuda att pressa avrinningsytan i en bänkskiva. Djupet på den avrinningsytan är 7 mm. Storlek på själva ytan kan anpassas något både i djup och längd. Hör gärna av dig om du är intresserat av en diskbänk med en avrinningsyta. Pris på en bänkskiva med avrinningsytan kan inte beräknas i vår priskalkyl.
Rostfri bänkskiva med uppvikta kanter på två sidor och avrinningsprofiler. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 3.
För att skydda vägarna vid sidan av bänken valde kunden uppvikta 10 cm höga kanter. De ligger direkt mot väggen på höger gavel och på bakkanten av bänkskivan. För att spara plats gjordes den uppvikta kanten som med en enkel plåt utan underlimning. Kanten på plåten viks för att inte vara vass.
Stacks Image 7
Tillgängliga fakta:
Serie: KEK Kitchen Tec
Form: Rak bänk
Längd: 1075 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 50 mm
Kanttyp: rak kant med avrinningsområdet på ytan
Uppvikt kant: 100 mm (uppvikt plåt med dubbelvikt avslutning)
Kök: IKEA Metod
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår priskalkylator eller kontakta oss via mail.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se