90. Anpassa djupet på en rostfri bänkskiva till bänkskåp med grepplister.

Neonela Design Kundprojekt KP090
Att beställa en rostfri diskbänk till sitt kök har blivit allt vanligare i Tyskland under de senaste åren. Rostfritt har inte samma tradition som i svenska köket. Rostfria bänkskivor har börjat bli en modern designdetalj. Och det är vi självklart väldigt glada för.

Eftersom Evelyn har tyska som modersmål var det ett ganska naturligt steg att för några år sedan börja sälja diskbänkar även i Tyskland. Det gick bättre än förväntat. Det var bara att lära sig allt om tyska skatteregler och det långa tyska ordet ”Umsatzsteuervoranmeldung”. Det betyder helt enkelt ”Moms-rapport” på svenska. Numera har vi både skattekonto och skattekonsult i Tyskland.
 En rostfri bänkskiva för ett kök med grepplister. Bild 2.
 En rostfri bänkskiva för ett kök med grepplister. Bild 1.
Kunderna i Tyskland är mycket nöjda med sina diskbänkar som vi levererat. Som den här kunden som skickat bilder på det färdiga köket.

Köksmöblerna kommer från tyska leverantören ”Impuls”. Fronterna är i vit högglans och har integrerade grepplister som handtag. Har man fronter med den typ av handtag är det väldigt snyggt att ha diskbänkens framkant i liv med framkant på fronterna. Att man bör kalkylera in ett överhäng i framkant är annars viktigt när man har handtag som sticker ut och som annars skulle vara i vägen när man står framför diskbänken.

På väggen, ovanför diskbänkens uppvikta kant, sattes en massiv skiva från ett valnötsträd. Skivan behandlades med hårdvax. I början var kunden lite orolig för att det inte skulle fungera. Kunden valde en uppvikt kant på 8 cm. Det visade sig vara precis rätt höjd för att skydda skivan för vattenstänk från disklådan och det fungerade perfekt.
 En rostfri bänkskiva för ett kök med grepplister. Ritning.
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Längd: 2400 mm
Djup: 590 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Astris-5040 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 80 mm
Kök: Impuls
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se