90. Anpassa djupet på en rostfri bänkskiva till bänkskåp med grepplister.

KP090 PRG
Att beställa en rostfri diskbänk till sitt kök har blivit allt vanligare i Tyskland under de senaste åren trots att rostfritt har inte samma tradition som i Sverige. Rostfria bänkskivor har börjat bli en modern designdetalj. Och det är vi självklart väldigt glada för.

Eftersom Evelyn har tyska som modersmål var det ett ganska naturligt steg att för några år sedan börja sälja diskbänkar även i Tyskland. Det gick bättre än förväntat. Det var bara att lära sig allt om tyska skatteregler och det långa tyska ordet ”Umsatzsteuervoranmeldung”. Det betyder helt enkelt ”Moms-rapport” på svenska. Numera har vi både skattekonto och skattekonsult i Tyskland.
 En rostfri bänkskiva för ett kök med grepplister. Bild 1.
 En rostfri bänkskiva för ett kök med grepplister. Bild 2.
Kunderna i Tyskland är mycket nöjda med sina diskbänkar som vi levererat. Som den här kunden som skickat bilder på det färdiga köket.

Köksmöblerna kommer från tyska leverantören ”Impuls”. Fronterna är i vit högglans och har integrerade grepplister som handtag. Har man fronter med den typ av handtag är det väldigt snyggt att ha diskbänkens framkant i liv med framkant på fronterna. Att man bör kalkylera in ett överhäng i framkant är annars viktigt när man har handtag som sticker ut och som annars skulle vara i vägen när man står framför diskbänken.

På väggen, ovanför diskbänkens uppvikta kant, sattes en massiv skiva från ett valnötsträd. Skivan behandlades med hårdvax. I början var kunden lite orolig för att det inte skulle fungera. Kunden valde en uppvikt kant på 8 cm. Det visade sig vara precis rätt höjd för att skydda skivan för vattenstänk från disklådan och det fungerade perfekt.

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Längd: 2400 mm.
Djup: 590 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Astris-5040 (modern stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Uppvikt kant: 80 mm.
Kök: Impuls.

Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår priskalkylator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.

Du kan även börja med att rita upp din rostfria diskbänk hos en tillverkare. När du är klar får du ett pris av oss.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se