Diskbänk med uppvikt bakkant som integrerades med kaklet

Stacks Image p128_n3

Diskbänk med uppvikt bakkant som integrerades med kaklet

KP083 PRG
Det är många olika mått som avgör hur en diskbänk skall tillverkas. Rostfritt stål ger bättre möjlighet än något annat material när man designar diskbänkar.

Här räknade kunden ut exakt vilken höjd diskbänken skulle ha i bakkant. Bänkens kant skulle ha samma tjocklek som bänkskivorna intill och den uppvikta bakkanten skulle smälta in kaklingen. Därför gjordes den uppvikta bakkanten 20 mm tjock och den totala höjden 133 mm. (se ritningen nedan)

Bilden visar att kunden räknade helt rätt. Jag tycker det är ett mycket bra exempel hur fint man kan integrera en rostfri diskbänk med en uppvikt bakkant med kakel.
Diskbänk i rostfritt stål med dubbel disklåda i klassisk till och uppvikt bakkant som integrerats med kaklet. Ett Neonela kundprojekt.
Till diskbänken valdes klassiska disklådor som är lika stora och passar i ett 80 cm brett underskåp. Disklådorna kallas VPK-800 hos vår leverantör Purus. Kunden valde den sluttande moderna droppkanten. Vi fick mäta ut exakt position för diskmedelspumpen så att den skulle sitta rakt på diskbänksytan och inte krocka med droppkanten.
Stacks Image 23

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 1412 mm.
Djup: 690 mm.
Tjocklek framkant: 30 mm.
Kanttyp: Modern droppkant 3mm.
Disklåda: VPK-800 (klassisk stil).
Bredd underskåp: 80 cm.
Uppvikt kant: 106 mm.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…