Vattenskadad diskbänk reparerad med en rostfri diskbänk

Stacks Image p142_n16
Stacks Image p142_n43
Stacks Image p142_n45
Stacks Image p142_n3

Vattenskadad diskbänk reparerad med en rostfri diskbänk

KP077 PRG
Ibland får vi ett telefonsamtal där någon i andra änden försöker beskriver en situation de hamnat i. Det här projektet handlar om en vattenskadad diskbänk som skulle ersättas. I början var vi osäkra om vi verkligen skulle lyckas med det här.

Trots att vi fick alla ritningar hur den nya bänken skulle tillverkas vi var tvungna att dubbelkolla många mått innan vi lämnade den vidare för tillverkningen till Purus i Smålandsstenar. I diskbänken svetsades in en disklåda från Blanco ur serien Claron. Diskbänken skulle sättas in i en befintlig stor bänkskiva. Den rostfria insatsbänken fick bockas endast i framkant. I sidorna och i bakkanten limmades plåten senare direkt in i den stora skivan.

Underlimmningen med spånskiva under den rostfria diskbänken fick göras exakt enligt ritning för att allting skulle passa. Och det gjorde det. Nedan visas ritningar med endast diskbänken och med området där spånskivan skulle limmas.
Vattenskadad bänkskiva reparerad med en rostfri diskbänk och en disklåda från Blanco. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 1.
Vattenskadad bänkskiva reparerad med en rostfri diskbänk och en disklåda från Blanco. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Vattenskadad bänkskiva reparerad med en rostfri diskbänk och en disklåda från Blanco. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.
Stacks Image 23
För att passa perfekt frästes den befintliga bänkskivan ner för att skapa en jämn övergång vid gavlarna.

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 987 mm.
Djup: 610 mm.
Tjocklek framkant: 60 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Blanco-Claro (modern stil).
Bredd underskåp: 50 cm.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…