Två rostfria diskbänkar förväxlade i Hamburg

Stacks Image p130_n16
Stacks Image p130_n43
Stacks Image p130_n45
Stacks Image p130_n3

Två rostfria diskbänkar förväxlade i Hamburg

KP072 PRG
Även i Tyskland är det populärt med rostfria diskbänkar. Vi har ett bra samarbete med en rad mindre snickerier i storstäderna och skickar många diskbänkar till främst Hamburg, München och Berlin. Den här gick till Hamburg. En mindre diskbänk till ett grovkök som täcker ett 80 cm brett skåp och en diskmaskin. I det 80 cm breda underskåpet placerades centrerad en klassisk disklåda (BE50) med mått 50 x 40 cm. Disklådan är tillräcklig långt bort från väggen och så man får ha en liten arbetsyta vid vänster sidan om disklådan. För att skydda övergången till väggen valdes det en mindre uppvikt kant med 3 cm vid baksidan och höger gaveln. Enkelt, snyggt och praktiskt.
En 130 cm lång rostfri bänk med en endast 30 mm hög uppvikt bakkant på två sidor för ett grovkök. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 1.
En 130 cm lång rostfri bänk med en endast 30 mm hög uppvikt bakkant på två sidor för ett grovkök. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
En 130 cm lång rostfri bänk med en endast 30 mm hög uppvikt bakkant på två sidor för ett grovkök. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.
Något roligt hände vid leveransen av diskbänken. Vi hade en nästan lika stor diskbänk till en annan kund också i Hamburg som bodde endast 100 meter längre bort. Vi hade inte lagt märke till när vi fick beställningarna. Men när en snickare ringde fick vi reda på detta. Snickaren undrade varför disklådan är på fel ställe och bänken är 20 cm för lång. Två stora fel samtidigt som knappast kan att ha uppstått när vi utformade bänken eller i fabriken.

Då tittade han en gång till på adresslappen som satt på emballaget. Där var en helt annan mottagaren angiven än på fraktsedeln. Det unika var att det bara var en tvärgata längre bort bänken skulle.

Jag ringde den andra kunden med min andra telefon. Ja, bänken hade levererats för en halv timme sedan men kunden hade inte hunnit titta närmare på något. Han hade inte upptäckt att det var fel bänk han hade tagit emot. Han var fullt upptagen med att kontrollera att emballaget var i ordning (enligt vår instruktion), inte att det var fel namn på trähäcken.

Lastbilschauffören hade vid lossningen inte läst adresslappen, tyvärr inte ovanligt, och enkelt lämnat ut fel diskbänk. Båda två var emballerade i en trähäck av samma storlek och såg identiska ut utifrån. Vi hade tur i oturen.

Snickaren från första stället körde över till andra kunden och bytte ut bänkskivorna. Det positiva med den här historien var att en snickare och en arkitekt fick kontakt med varandra för senare samarbete. Dessutom var båda mycket nöjda med diskbänkarna och vårt samarbete.
Stacks Image 23

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 1305 mm.
Djup: 600 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm.
Disklåda: BE-50 (klassisk stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Uppvikt kant: 30 mm.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…