72. Två rostfria bänkar förväxlade i Hamburg.

Neonela Design Kundprojekt KP072
Även i Tyskland är det populärt med rostfria diskbänkar. Vi har ett bra samarbete med en rad mindre snickerier i storstäderna och skickar många diskbänkar till främst Hamburg, München och Berlin. Den här gick till Hamburg. En mindre diskbänk till ett grovkök som täcker ett 80 cm brett skåp och en diskmaskin. I det 80 cm breda underskåpet placerades centrerad en klassisk disklåda (BE50) med mått 50 x 40 cm. Disklådan är tillräcklig långt bort från väggen och så man får ha en liten arbetsyta vid vänster sidan om disklådan. För att skydda övergången till väggen valdes det en mindre uppvikt kant med 3 cm vid baksidan och höger gaveln. Enkelt, snyggt och praktiskt.
Två rostfria bänkar förväxlade i Hamburg. Bild 1.
Två rostfria bänkar förväxlade i Hamburg. Bild 2.
Två rostfria bänkar förväxlade i Hamburg. Bild 3.
Något roligt hände vid leveransen av diskbänken. Vi hade en nästan lika stor diskbänk till en annan kund också i Hamburg som bodde endast 100 meter längre bort. Vi hade inte lagt märke till när vi fick beställningarna. Men när en snickare ringde fick vi reda på detta. Snickaren undrade varför disklådan är på fel ställe och bänken är 20 cm för lång. Två stora fel samtidigt som knappast kan att ha uppstått när vi utformade bänken eller i fabriken.

Då tittade han en gång till på adresslappen som satt på emballaget. Där var en helt annan mottagaren angiven än på fraktsedeln. Det unika var att det bara var en tvärgata längre bort bänken skulle.

Jag ringde den andra kunden med min andra telefon. Ja, bänken hade levererats för en halv timme sedan men kunden hade inte hunnit titta närmare på något. Han hade inte upptäckt att det var fel bänk han hade tagit emot. Han var fullt upptagen med att kontrollera att emballaget var i ordning (enligt vår instruktion), inte att det var fel namn på trähäcken.

Lastbilschauffören hade vid lossningen inte läst adresslappen, tyvärr inte ovanligt, och enkelt lämnat ut fel diskbänk. Båda två var emballerade i en trähäck av samma storlek och såg identiska ut utifrån. Vi hade tur i oturen.

Snickaren från första stället körde över till andra kunden och bytte ut bänkskivorna. Det positiva med den här historien var att en snickare och en arkitekt fick kontakt med varandra för senare samarbete. Dessutom var båda mycket nöjda med diskbänkarna och vårt samarbete.
Stacks Image 23
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Rak
Längd: 1305 mm
Djup: 600 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm
Disklåda: BE-50 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 30 mm
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se