Ett omtalat kök med en rostfri diskbänk

Stacks Image p148_n16
Stacks Image p148_n43
Stacks Image p148_n45
Stacks Image p148_n3

Ett omtalat kök med en rostfri diskbänk

KP070 PRG
För oss är det alltid roligt att få bilder från våra kunder. Vi får se hur det blev efter vi bara sett en köksritning eller några skiss. Det här köket, ja hela lägenheten, blev väldigt omtalat både på sociala medier och i inredningstidningen Sköna hem.

För att får lite mer arbetsyta valde kunden att göra diskbänken 70 cm djup. Det ger massor av extra utrymme och underlättar matlagningen. Diskbänken har raka kanter i framkant och vid gavlarna. I bakkanten valde kunden en 10 cm hög uppvikt kant. På den monterades en spegel. Väldigt snyggt!

Mer om själva köket och lägenheten kan ni läsa på ”Sköna Hem”. Eller besök Instagramkonto lipstickdoorandmore.

Disklådan i diskbänken är en Astris 500 med mått 500 x 400 mm. Den har en mindre radie på 14 mm i hörnen. I en disklåda som den finns det plats för en långpanna. Och det är enkelt att diska stora kastrull.
Ett omtalat kök med en rostfri diskbänk inpassad i en nisch. Ett Neonela Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2. kundprojekt. Bild 1.
Ett omtalat kök med en rostfri diskbänk inpassad i en nisch. Ett Neonela Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2. kundprojekt. Bild 2.
Diskbänken skulle vara 3 meter lång och passa in i en nisch som var exakt 3 meter. Det fungerar inte så bra av två skäl. För att få in bänken på plats behövs 1-2 mm på vardera sida annars går det inte att skjuta eller lyfta den på plats. Dessutom kan bänken längd variera. Enligt ISO-normen kan en bänk med den här längden bli 2 mm längre eller kortare än vad som står på ritningen när den byggs. Det är den sk. tillverkningstoleransen. Genom att göra bänken 2996 mm istället för 3000 mm tog vi hänsyn till både toleransen och möjlighet att montera den. Bänken kunde då bli mellan 2994 och 2998 mm. Eftersom man fyller med silikon mot sidoväggarna hade man mellan 1-3 mm på vardera sida att fylla. En skillnad som knappt syns.
Stacks Image 23
I vänster och höger hörn syns cirklar på ritningen. Dessa är för att installera eluttag som dras upp ur bänken. Det finns numera olika modeller på marknaden med ett eller flera uttag för både europa- och schukouttag. De finns även med USB laddare och nätverksuttag. Vi laserskär redan i fabriken ett hål i bänken med rätt diameter. Enklast är att ansluta det det uppdragbara uttaget i ett vägguttag under bänken. Dessutom bör man stämma av med elektrikern vad man planerar att använda urtagen för så att det finns tillräcklig effekt.
Infällt eluttag nerskjutet.
Infällt eluttag uppdraget
Infällt eluttag från undersidan
Det här uppdragbara eluttaget som vi tycker är snyggast och inte så plastigt som andra liknande heter Elevator från Bachmann. Toppen är i aluminum som är behandlad och borstad på ett sätt så att den liknar rostfritt stål. Vill du ha ett sådant i din nya diskbänk så ordnar vi både det och rätt urskärning i bänken.

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 2996 mm.
Djup: 700 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Astris-500 (modern stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Uppvikt kant: 100 mm.
Urtag: Ovanpåliggande häll och eluttag.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…