Rostfri diskbänk med en droppkant anpassad till ett högskåp

Stacks Image p137_n16
Stacks Image p137_n43
Stacks Image p137_n45
Stacks Image p137_n3

Rostfri diskbänk med en droppkant anpassad till ett högskåp

KP068 PRG
Kunden bestämde sig för disklådan Astris 500, som passar bra till ett 60 cm brett underskåp, urtag för en häll, uppvikt kant och en modern droppkant. Mycket snyggt och praktiskt men inget unikt även om bänken bara finns i ett unikt exemplar.
En droppkant och uppvikt kant på en rostfri diskbänk anpassade till ett högskåp vid ena gaveln. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 1.
En liten men mycket viktig detalj krävde dock lite extra omtanke. Då det fanns ett högskåp höger om diskbänken önskade kunden att skydda även väggen med den uppvikta kanten. Hade vi gjort en vanlig uppvikt kant som hade gått hela vägen fram till framkanten på bänken hade bildats ett lite onödigt farligt och inte så snyggt hörn.
En droppkant och uppvikt kant på en rostfri diskbänk anpassade till ett högskåp vid ena gaveln. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Nu var djupet på högskåpet exakt 2 cm mindre än djupet på diskbänken. Därför var det perfekt att göra den moderna droppkanten endast 2 cm bred istället för det en vanligare måttet 30 mm så att den uppvikta kanten slutar där droppkanten börjar. Dessutom måste den uppvikta kanten göras 20 mm tjock för att alla mått skall stämma. Du behöver inte oroa dig för att behöva räkna ut alla mått. Det gör vi åt dig och det går att göra i flera av våra serier.
En droppkant och uppvikt kant på en rostfri diskbänk anpassade till ett högskåp vid ena gaveln. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Stacks Image 23

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 2400 mm.
Djup: 635 mm.
Tjocklek framkant: 30 mm.
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm.
Disklåda: Astris-500 (modern stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Uppvikt kant: 80 mm på tre sidor, indragen på en gavel.
Urtag: Ovanpåliggande häll.
Kök: IKEA Metod.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…