Extra stor disklåda i liten diskbänk

Stacks Image p153_n16
Stacks Image p153_n43
Stacks Image p153_n45
Stacks Image p153_n3

Extra stor disklåda i liten diskbänk

KP066 PRG
En stor disklåda stod högt på önskelistan för det nya köket. Största disklådan som kan väljas som standard till en diskbänk är 74 cm bred. Disklådan kallas Astris 740.

Disklådan kan placeras i ett underskåp som är minst 80 cm bredd. Självklart har man väldigt mycket plats i denna disklådan. Det är absolut ingen problem att handdiska stora plåtar.

Vill man ha ännu större disklåda så kan vi låta bygga den i nästan valfri storlek.
En rejält stor 74 cm bred disklåda i en ganska kort rostfri diskbänk. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 1.
Även om stora disklådor är praktiska finns det två nackdelar. De tar lång tog att fylla och vattnet rinner inte av botten lika lätt som i en mindre disklåda då lutningen i botten är mindre. Det kan behövas att man torkar efter för att få bort all vatten från botten av disklådan.
En rejält stor 74 cm bred disklåda i en ganska kort rostfri diskbänk. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Finns diskbänken framför ett fönster med två rutor är det mest praktiskt att ha blandaren centrerad framför fönstret.

Dessutom önskade kunden har blandaren centrerad bakom disklådan. Hur man vred och vände på alla planer, med ett 80 skåp under disklådan hade man inte haft någon plats med ett skåp på vänstra sidan. Kunden prioriterade att ha nästan kompletta skåp höger och vänster om ett 60 cm brett underskåp.
Man fick såga i stommarna och disklådan sticker in lite i dessa skåp. Men slutgiltig fick man mer förvaring på det här sättet än med ett 80 cm brett underskåp.
Stacks Image 23

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 1590 mm.
Djup: 625 mm.
Tjocklek framkant: 30 mm.
Kanttyp: Modern droppkant.
Disklåda: Astris-740 (modern stil).
Bredd underskåp: 80 cm.
Uppvikt kant: 30 mm.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…