62. En lång rostfri diskbänk som utnyttjar plåten optimalt.

Neonela Design Kundprojekt KP062
I vårt beräkningsprogram kan man automatiskt beräkna pris på upp till 4 meter långa diskbänkar. Vi kan leverera diskbänkar som är längre än så men priset beräknar vi manuellt. Är diskbänk betydligt längre så måste två plåtar svetsas ihop. Svetsningen görs där det är det är minst arbete med svetsning, slipning och borstning. Det brukar vara vid en disklåda. Hur mycket kommer skarven synas? Knappt alls men man kan eventuellt känna den och i visst ljus kan den skönjas. Svetsningen kostar en hel del extra. Hur mycket beror på hur mycket som måste svetsas och hur djup diskbänken är.

Diskbänkar görs av stora plåtar som finns i lite olika storlekar för att minimera svinnet vid laserskärningen. Är diskbänken endast några enstaka centimeter längre kan vi kontrollera om vi får fram diskbänken utan svetsningen. För den här kunden kontrollerade vi med fabriken vilka plåtar som fanns i lager. Det visade sig att vi skulle även kunna göra uppvikta kanterna på båda gavlarna. De fick dock vara maximalt 60 mm höga. Så blev det: en 4,1 meter lång diskbänk med 6 cm höga uppvikta kanter på båda gavlarna och i bakkanten. I disklådan svetsades in två lika stora klassiska disklådor, VPK800.

Har man ett stort kök och möjlighet så är det hur snyggt och praktiskt som helst att välja en sammanhängande arbetsyta. Det är möjligt med en rostfri diskbänk. Kontrollera om du verkligen får in bänken in i köket! Ett hörn i hallen eller i trapphuset kan göra det omöjligt att få in den nya diskbänken. Ett bra tips är att bygga en ram av lister i storlek av diskbänken och testa inbärningen.

Det här projektet gick bra, kunden hade möjligheten att bära in en 4,1 meter lång diskbänk in i köket. Eftersom inbärning inte ingår förvarna hantverkare och vänner i bra tid att det behövs hjälp. En diskbänk med den här längden kan väga upp till 80 kg.

Men allting gick bra, och kunden blev mycket nöjd.
Så här såg ritningen ut innan vi lämnade den vidare till produktionen. Diskbänken tillverkades hos Purus i Smålandsstenar.
Stacks Image 23
Det är två lika stora vaskar som passar till ett 80-skåp. Disklådorna kallas VPK800. Diskbänken var förberedd för att bygga in en häll. För att få kaklet att sitta snyggt även på sidoväggarna valde kunden att ha uppvikta kanter inte bara på baksidan men också på gavlarna.
En rostfri diskbänk som utnyttjar plåten optimalt. Bild 1.
En rostfri diskbänk som utnyttjar plåten optimalt. Bild 2.
En rostfri diskbänk som utnyttjar plåten optimalt. Bild 3.
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Rak
Längd: 4100 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: VPK-800 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 60 mm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se