61. Två diskbänkar med uppvikta kanter och icke räta hörn.

Neonela Design Kundprojekt KP061
Det här är ett extra intressant projekt som visar att det gäller att mäta korrekt och aldrig utgå från att något som ser ut som 90 grader eller något vertikalt verkligen är det. Vår kund var noggrann redan från början och det möjliggjorde ett lyckat resultat.

Köket har en vertikal kanal i hörnet av rummet. Köksinredningen planerades på bägge sidorna av kanalen. Även om vi hade kontakt tidigt i projektet för att påbörja ritningar väntade kunden med att beställa bänkskivorna tills alla stommarna var på plats. Anledning var att väggarna i hörnet inte var i 90 graders vinkel till varandra. Dessutom var inte väggarna vertikala så måtten vid golvet var inte desamma i höjd med bänken. Inte ovanligt tyvärr och är ofta svårt att mäta korrekt.
Två diskbänkar med uppvikta kanter och icke räta hörn. Bild 1.
Även om det dröjde lite längre tills köket verkligen blev färdig så är resultatet absolut perfekt. De uppvikta kanterna med 75 mm är något mindre än en kakelrad. Bänken och uppvikta kanten möts exakt i hörnet. Som tjocklek i framkanterna valdes 4,5 cm för att hällen ska få plats inne i bänkskivan. Under hällen finns en ugn. Man ska alltid kontrollera både instruktion från tillverkaren för hällen och tillverkaren för ugnen vilket inbyggnadsmått som gäller för en bänkskiva.
Två diskbänkar med uppvikta kanter och icke räta hörn. Bild 12.
Som disklådorna till det 80 cm breda underskåpet valdes en mindre och en större disklåda i klassisk stil. Den stora disklådan är 50 cm bredd, den mindre endast 17 cm. Kombinationen kallas VPK 818.
Två diskbänkar med uppvikta kanter och icke räta hörn. Bild 13.
Stacks Image 83
Stacks Image 29
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Fri form i vinkel
Längd: 1895/1891 mm
Djup: 630 mm
Tjocklek framkant: 45 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: VPK-818 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 75 mm
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se