Två diskbänkar med uppvikta kanter och icke räta hörn

Stacks Image p136_n16
Stacks Image p136_n43
Stacks Image p136_n45
Stacks Image p136_n3

Två diskbänkar med uppvikta kanter och icke räta hörn

KP061 PRG
Det här är ett extra intressant projekt som visar att det gäller att mäta korrekt och aldrig utgå från att något som ser ut som 90 grader eller något vertikalt verkligen är det. Vår kund var noggrann redan från början och det möjliggjorde ett lyckat resultat.

Köket har en vertikal kanal i hörnet av rummet. Köksinredningen planerades på bägge sidorna av kanalen. Även om vi hade kontakt tidigt i projektet för att påbörja ritningar väntade kunden med att beställa bänkskivorna tills alla stommarna var på plats. Anledning var att väggarna i hörnet inte var i 90 graders vinkel till varandra. Dessutom var inte väggarna vertikala så måtten vid golvet var inte desamma i höjd med bänken. Inte ovanligt tyvärr och är ofta svårt att mäta korrekt.
En rostfri diskbänk och en rostfri bänkskiva med uppvikta kanter och icke räta hörn placerade i vinkel mot varandra. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 1.
Även om det dröjde lite längre tills köket verkligen blev färdig så är resultatet absolut perfekt. De uppvikta kanterna med 75 mm är något mindre än en kakelrad. Bänken och uppvikta kanten möts exakt i hörnet. Som tjocklek i framkanterna valdes 4,5 cm för att hällen ska få plats inne i bänkskivan. Under hällen finns en ugn. Man ska alltid kontrollera både instruktion från tillverkaren för hällen och tillverkaren för ugnen vilket inbyggnadsmått som gäller för en bänkskiva.
En rostfri diskbänk och en rostfri bänkskiva med uppvikta kanter och icke räta hörn placerade i vinkel mot varandra. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 2.
Som disklådorna till det 80 cm breda underskåpet valdes en mindre och en större disklåda i klassisk stil. Den stora disklådan är 50 cm bredd, den mindre endast 17 cm. Kombinationen kallas VPK 818.
En rostfri diskbänk och en rostfri bänkskiva med uppvikta kanter och icke räta hörn placerade i vinkel mot varandra. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 3.
Stacks Image 83
Stacks Image 29

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Fri-form (icke räta hörn), vinkelbänk.
Längd: 1895/1891 mm.
Djup: 630 mm.
Tjocklek framkant: 45 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: VPK-818 (klassisk stil).
Bredd underskåp: 80 cm.
Uppvikt kant: 75 mm.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…