58. Diskbänk med en uppvikt kant mot en vägg och ett högskåp.

KP058 PRG
Om en disklåda ligger nära gaveln kan det vara bra att ha en uppvikt kant där för att skydda väggen eller högskåpet bredvid. Speciellt stor nytta gör den uppvikta kanten om man har ett högskåp där. Den uppvikta kanten är betydligt lättare att torka av än sidan av skåpet. Den håller sig även snygg betydligt längre. I det här fallet valde kunden en 10 cm hög uppvikt kant på bakkant och bägge gavlarna.

Ett högskåp brukar vara endast lika djup som bänkskåpen. Diskbänken ha oftast ett överhäng framför fronterna. Det betyder att det här högskåpet är 600 mm djup. Men diskbänken är 630 mm djup. För att den uppvikta kanten på gaveln inte ska sticka ut framför skåpet anpassades den till djupet på högskåpet. En mycket lite detalj. Glöms det bort kan det vara väldigt irriterade om kanten sticker ut där. Det kräver lite extra arbete i fabriken, lite extra svets och poleringen så att hörnet blir riktig bra. Men resultatet är fantastiskt!

Det går inte att kombinera den anpassade gaveln med alla kanterna. Med en rak kant fungerar det bra och med en modern droppkant också. Men återkom gärna med dina frågor så hjälpa vi dig att hitta en lösning.

Disklådan i denna diskbänken är en Astris 500. Den placerades centrerad i ett 80 cm bredd underskåp.
Diskbänk i rostfritt stål med en uppvikt kant med anpassad längd mot ett högskåp. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 1.
Jämför den uppvikta kanten på den vänstra gaveln med den på den högra gaveln nedan.
Diskbänk i rostfritt stål med en uppvikt kant med anpassad längd mot ett högskåp. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 2.
Jämför den uppvikta kanten på den högra gaveln med den på den vänstra gaveln ovan.
Diskbänk i rostfritt stål med en uppvikt kant med anpassad längd mot ett högskåp. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 3.
Stacks Image 27

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 2430 mm.
Djup: 630 mm.
Tjocklek framkant: 38 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Astris-500 (modern stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Uppvikt kant: 100 mm, indragen.
Urtag: Ovanpåliggande häll.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår priskalkylator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.

Du kan även börja med att rita upp din rostfria diskbänk hos en tillverkare. När du är klar får du ett pris av oss.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se