52. Hur man mäter professionellt för en rostfri diskbänk.

Neonela Design Kundprojekt KP052
Vi får ibland frågan om vi kan mäta eller malla på plats. Det kan vi tyvärr inte. Vi säljer diskbänkar i hela Sverige och även Tyskland och kan inte besöka er på plats. Vi finns i Trelleborg i Skåne. Att resa härifrån till Stockholm eller München är kanske roligt men kostar alldeles för mycket. I det flesta fall klarar man sig själv med hjälp av hantverkare som tar mått.

Det är även bra om ni skickar ritningar på kök och inredning samt några fotografier till oss. Utifrån dessa kan vi oftast se vilka mått som är speciellt kritiska och kommer att be er att kontrollera dessa en extra gång.
Hur man mäter professionellt. Bild 1
Ibland hjälper inte det heller. I Stockholm har vi möjlighet att skicka ett företag hem till er som mäter köket digitalt. Räkna med en merkostnad på 2500 – 3000 kr inkl. moms. Förutsättningen är att köksinredningen är på plats.
Hur man mäter professionellt. Bild 2.
Hur man mäter professionellt. Bild 3.
Hur man mäter professionellt. Bild 4.
Mätningen utförs till större delen med laserbaserad mätteknik från Innodraw. Mätresultaten överförs automatiskt till en dator där rummet ritas upp vartefter. Vi får sedan en digital CAD-fil med alla mått för att undvika eventuella fel som kan skulle kunna uppstå när mått överförs mellan ritningar eller skrivs in manuellt i CAD program.
Stacks Image 7
Tekniken är mycket bra och säker. Speciellt om man misstänker att väggarna inte är raka eller parallella. Så var det hos den här kunden. Skillnaden mellan bakkanten och framkanten på diskbänken var lite mer än 1 centimeter. Den skillnaden gick inte att jämna ut på väggen. Därför tillverkades bänken så att den passade exakt. På ritningen ser man att det högra främre hörnet är 89 grader och att det skiljer 11 mm mellan fram och bakkant av bänken.
Hur man mäter professionellt. Bild 5.
Med en bra och noggrann mätning som grund kan vi designa en rostfri bänk anpassad till nästan alla mått, linjer och vinklar.
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Fri form
Längd: 2860/2849 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Modern droppkant
Disklåda: Iris-3440 (klassisk stil)
Bredd underskåp: < 60 cm cm
Uppvikt kant: 53 mm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se