Purus Premium diskbänk i 4 mm kompakt rostfritt stål

Stacks Image p154_n3

Purus Premium diskbänk i 4 mm kompakt rostfritt stål

KP041 PRP
En rostfri diskbänk behöver inte göras av underlimmad rostfri plåt. Bänken kan tillverkas i 4 mm kompakt rostfritt stål. Det betyder att det är en massiv stålplatta utan bockade kanter.

Om så önskas kan kanten blankpoleras redan i fabriken. Bänken förses inte med en spånskiva underifrån. Den är tillräcklig stabil för att läggas direkt på underskåpen.
En 3,8 meter lång Purus Premium rostfri diskbänk i 4 mm kompakt stål med specialbyggd disklåda. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 1.
I så tjock plåt kan inte vanliga disklådor med plåt i normal tjocklek svetsas in. Fogen skulle inte bli bra. Det behövs att disklådorna byggs i 1,25 mm plåt för att få en bra svets mellan den kompakta stålskivan och disklådan.
En 3,8 meter lång Purus Premium rostfri diskbänk i 4 mm kompakt stål med specialbyggd disklåda. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 2.
Att disklådan måste specialtillverkas ger möjlighet att välja en disklåda i exakt den storlek man vill ha. Vår kund valde måtten 55 cm x 40 cm. 55 cm breda disklådor finns inte som standard.

Närmaste standardstorlek brukar vara 50 cm. Så det här var ett bra tillfälle att göra något extra med en diskbänk som den här.
Bestämmer du dig för en skiva i kompakt stål bör du ta hänsyn till vikten dessutom. Diskbänkar i kompakt stål är betydligt tyngre än en vanlig diskbänk. En vanlig diskbänk som är 3,8 meter lång väger ca 60 kg. Den här däremot väger 75 kg.
En 3,8 meter lång Purus Premium rostfri diskbänk i 4 mm kompakt stål med specialbyggd disklåda. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 3.
Mycket viktig att tänka på att arbetshöjden påverkas när man planerar för en diskbänk som är så här tunn. Arbetshöjden ska inte göra att man behöver böja sig ner då man lagar. En ergonomiskt bra höjd brukar vara vid ca 90 – 95 cm. Med en så tunn bänkskiva som den här måste höjden eventuellt korrigeras genom att socklarna höjs för att komma till en bra arbetshöjd. En bättre lösning, som dessutom ger mer utrymme, är att köpa skåp som är lite högre.
En 3,8 meter lång Purus Premium rostfri diskbänk i 4 mm kompakt stål med specialbyggd disklåda. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 4.
Diskbänken på bilderna är totalt 3,8 meter lång. Tyvärr fick kunden inte in en så lång bänk i ett stycke in i köket. Därför var vi tvungna att dela på bänkskivan. En liten plåtremsa under bänkskivorna gör att bänkarna hamnar lika högt innan skarven fylls med silikon. (Syns till höger på bilden).
En 3,8 meter lång Purus Premium rostfri diskbänk i 4 mm kompakt stål med specialbyggd disklåda. Ett Neonela Design utvalt kundprojekt. Bild 5.
Stacks Image 40

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Premium.
Form: Rak.
Längd: 1800+2000 mm.
Djup: 620 mm.
Tjocklek framkant: 4 mm.
Disklåda: Specialbyggd i modern stil.
Bredd underskåp: 60 cm.
Urtag: Ovanpåliggande häll.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…