41. Purus Premium diskbänk i 4 mm kompakt rostfritt stål.

Neonela Design Kundprojekt KP041
En rostfri diskbänk behöver inte göras av underlimmad rostfri plåt. Bänken kan tillverkas i 4 mm kompakt rostfritt stål. Det betyder att det är en massiv stålplatta utan bockade kanter.

Om så önskas kan kanten blankpoleras redan i fabriken. Bänken förses inte med en spånskiva underifrån. Den är tillräcklig stabil för att läggas direkt på underskåpen.
Bänk i kompakt 44 mm stål. Bild - 5
I så tjock plåt kan inte vanliga disklådor med plåt i normal tjocklek svetsas in. Fogen skulle inte bli bra. Det behövs att disklådorna byggs i 1,25 mm plåt för att få en bra svets mellan den kompakta stålskivan och disklådan.

Bänk i kompakt 44 mm stål. Bild - 4
Att disklådan måste specialtillverkas ger möjlighet att välja en disklåda i exakt den storlek man vill ha. Vår kund valde måtten 55 cm x 40 cm. 55 cm breda disklådor finns inte som standard.

Närmaste standardstorlek brukar vara 50 cm. Så det här var ett bra tillfälle att göra något extra med en diskbänk som den här.
Bestämmer du dig för en skiva i kompakt stål bör du ta hänsyn till vikten dessutom. Diskbänkar i kompakt stål är betydligt tyngre än en vanlig diskbänk. En vanlig diskbänk som är 3,8 meter lång väger ca 60 kg. Den här däremot väger 75 kg.
Bänk i kompakt 44 mm stål. Bild - 1
Mycket viktig att tänka på att arbetshöjden påverkas när man planerar för en diskbänk som är så här tunn. Arbetshöjden ska inte göra att man behöver böja sig ner då man lagar. En ergonomiskt bra höjd brukar vara vid ca 90 – 95 cm. Med en så tunn bänkskiva som den här måste höjden eventuellt korrigeras genom att socklarna höjs för att komma till en bra arbetshöjd. En bättre lösning, som dessutom ger mer utrymme, är att köpa skåp som är lite högre.
Bänk i kompakt 44 mm stål. Bild - 2
Diskbänken på bilderna är totalt 3,8 meter lång. Tyvärr fick kunden inte in en så lång bänk i ett stycke in i köket. Därför var vi tvungna att dela på bänkskivan. En liten plåtremsa under bänkskivorna gör att bänkarna hamnar lika högt innan skarven fylls med silikon. (Syns till höger på bilden).
Bänk i kompakt 44 mm stål. Bild - 3
Stacks Image 40
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Premium
Form: Rak
Längd: 1800+2000 mm
Djup: 620 mm
Tjocklek framkant: 4 mm
Disklåda: Specialbyggd i modern stil.
Bredd underskåp: 60 cm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se