37. Lång diskbänk mellan två väggar.

Neonela Design Kundprojekt KP037
Att välja en lång rostfri diskbänk som placeras mellan två väggar kräver lite extra kontroll på alla mått. Du skall inte bara tänka om verkligen bänken går att bära in i köket. Det kräver även lite extra planering för att få den på plats. Är bänken exakt lika lång som avståndet mellan väggarna så kommer den ganska säkert att fastna. Dessutom görs alla våra bänkar endast i ISO certifierade fabriker och ISO normen ger en tolerans på +/- 2mm. Därför bör man minska längden med 2-3 mm på varje sidan av diskbänken. Vi hjälper till att beräkna måtten med hänsyn till utrymme och tolerans.

Dessutom måste man kontrollera om väggarna är raka och parallella samt att vinklarna är 90 grader. Tre av våra serier av raka bänkar bänkar kan tillverkas enligt exakta mått även om sidorna inte är parallella eller någon vinkel avviker från 90 grader. Är exempelvis baksidan på bänken är lite kortare än framsidan och därmed en eller flera vinklar inte är räta är det inget problem. Välj bara en bänk ur någon av serierna Purus Original, Furhoffs Free eller KEK- Kitchen Tec.
Lång diskbänk mellan två väggar - bild 1
Uppvikta kanten i baksidan av diskbänken är 10 cm hög. Från trädgården går det att titta in i köket. Därför ska bänken ser även bra ut från denna sidan. Bakkanten kläddes redan i fabriken med en plåt från baksidan. Disklådan är 74 cm bredd och passar perfekt i ett 80 cm bredd underskåp. Beakta att vatten rinner inte av lika lätt som i en mindre disklåda, det kan behövas att man torkar efter för att få bort all vatten från botten av disklådan.
 Lång diskbänk mellan två väggar - bild 2
Visst passar en rostfri blandare mycket bättre ihop med en rostfri diskbänk? Den här blandaren från Strand har en utdragbar slang som är mycket praktiskt när man har en stor vask. Blandaren har även diskmaskinsavstängning.

Glöm inte: Beställer du en diskbänk hos Neonela Design får du köpa en Strand blandare för halva priset!
Stacks Image 24
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Rak
Längd: 3659 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Klassisk droppkant 3 mm
Disklåda: Astris-740 (modern stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Strandblandare: Solid SO 1204
Uppvikt kant: 100 mm
Kök: IKEA Metod
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se