Lantligt kök med rostfri diskbänk

Stacks Image p123_n3

Lantligt kök med rostfri diskbänk

KP030 PRG
Vita kök i lantlig stil är fortfarande högst aktuella och kommer troligen vara det även under de kommande åren. Ingenting passar bättre än en rostfri diskbänk i klassisk stil till ett sådant kök. Disklådorna kallas K29 och är en riktig svensk klassiker när det gäller disklådor. För att göra det helt i den gamla stilen försågs lådorna med sil och propp.

Man behöver inte ha alla arbetsytor i rostfritt stål. Det går hur bra som helst att blanda olika material på bänkskivorna. Men diskbänken, den ska vara i rostfritt.
Lantligt kök med Purus Original rostfri diskbänk framför ett fönster. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 1.
Kunden önskade en tydligt avgränsning till den bredvid liggande bänkskivan i trä. Därför gjorde vi en uppvikt bakkant som indragen en bit även på gaveln. Den indragna uppvikta kanten är avrundad i hörnet och dessutom fint svetsad från andra sidan. Som man förstår innebär det en hel del svetsande och slipande för att få fram en så fin kant.
Lantligt kök med Purus Original rostfri diskbänk framför ett fönster. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 2.
Lantligt kök med Purus Original rostfri diskbänk framför ett fönster. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 3.
Bänken har uppvikt bakkant som är täckt med plåt från baksidan eftersom bänken finns fram för ett fönster.

Baksidan på den uppvikta kanten är normalt inte så snygg. Framför en vägg har det ingen betydelse men är bänken framför ett fönster bör baksidan av den uppvikta kanten täckas med rostfri plåt.
Stacks Image 29

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 1744 mm.
Djup: 610 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm.
Disklåda: K-29 (klassisk stil).
Uppvikt kant: 50 mm på två sidor, indragen och avrundad på ena gaveln.
Bredd underskåp: 80 cm.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…