30. Lantligt kök med rostfri diskbänk

Neonela Design Kundprojekt KP030
Vita kök i lantlig stil är fortfarande högst aktuella och kommer troligen vara det även under de kommande åren. Ingenting passar bättre än en rostfri diskbänk i klassisk stil till ett sådant kök. Disklådorna kallas K29 och är en riktig svensk klassiker när det gäller disklådor. För att göra det helt i den gamla stilen försågs lådorna med sil och propp.

Man behöver inte ha alla arbetsytor i rostfritt stål. Det går hur bra som helst att blanda olika material på bänkskivorna. Men diskbänken, den ska vara i rostfritt.
Lantligt kök med rostfri diskbänk - bild 1
Kunden önskade en tydligt avgränsning till den bredvid liggande bänkskivan i trä. Därför gjorde vi en uppvikt bakkant som indragen en bit även på gaveln. Den indragna uppvikta kanten är avrundad i hörnet och dessutom fint svetsad från andra sidan. Som man förstår innebär det en hel del svetsande och slipande för att få fram en så fin kant.
Lantligt kök med rostfri diskbänk - bild 2
Lantligt kök med rostfri diskbänk - bild 3
Bänken har uppvikt bakkant som är täckt med plåt från baksidan eftersom bänken finns fram för ett fönster.

Baksidan på den uppvikta kanten är normalt inte så snygg. Framför en vägg har det ingen betydelse men är bänken framför ett fönster bör baksidan av den uppvikta kanten täckas med rostfri plåt.
Stacks Image 29
Tillgängliga fakta:
Serie: Purus Original
Form: Rak
Längd: 1744 mm
Djup: 610 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm
Disklåda: K-29 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Vill du veta vad en egen rostfri diskbänk skulle kosta? Beräkna pris i vår Priskalkylator.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se