Om Neonela Design AB och våra leverantörer.

Om Neonela Design AB och våra leverantörer.

Om Neonela Design

Hur Neonela Design startade, dess utveckling och varför företaget har ett så svåruttalat namn.
Neonela Design designar och säljer rostfria diskbänkar av mycket hög kvalitet i första hand på den svenska och tyska marknaden. Antalet sålda diskbänkar har ökat för varje år sedan starten för sex år sedan. Våra nu långt över tusen kunder finns främst i Sverige och Tyskland men vi har även levererat bänkar till Österrike, Schweiz, USA, Portugal, Finland och Lichtenstein. Dessutom finns det rostfria diskbänkar från Neonela Design på öar som Sardinien och La Réunion dit de tagits av våra kunder.

Det gör oss till Sveriges och även Tysklands största butik för heltäckande, specialdesignade rostfria diskbänkar och bänkskivor!

Vi har även utvecklat och sålt flyttbara köksöar, inne- och utekök, allt i rostfritt stål. Då försäljningen av diskbänkar ökar snabbare än väntat hinner vi inte längre med dessa stora, spännande och roliga projekt som hela kök innebär.
Evelyn och Anders Blom Neonela Design AB
Företaget grundades 2009 av Evelyn Blom som nu driver det tillsammans med sin make Anders Blom. Evelyn Blom är en invandrad tysk civilingenjör specialiserad på kärnkraft och med bakgrund i det forna Östtyskland. Hon fattade intresse för rostfritt i hemmet när hon var försäljningschef på en svensk industri som b.l.a. sålde diskbänkar till köksbutiker. Anders Blom är byggnadsingenjör, ekonom och detaljhandelsexpert och har arbetat som konsult åt kedjor, butiker och leverantörer i Sverige, Danmark, Norge och Estland. Evelyn och Anders träffades 2008 som ett resultat av ett gemensamt intresse för vandringar i alperna. Tillsammans designar de smarta lösningar för kunderna baserat på deras unika kunskap om de designmässiga och tekniska möjligheter som rostfritt stål ger.

Många frågar oss var namnet kommer ifrån. Under en tid då Evelyn var försäljningschef startade hon ett litet företag på fritiden som skulle sälja reflexkläder som vara lite snyggare än det som fanns på marknaden. Evelyn hette då Lange i efternamn med signatur ELA. Kombination NEON och signaturen ELA blev det för många svåruttalade namnet NEONELA. Reflexvästarna överlevde inte, men namnet gjorde det.

Är det något annat du undrar över tveka inte att kontakta oss. Du får gärna ringa oss på sena eftermiddagar eller kvällar, även helger – tider då du har tid. Evelyn 073-80 84 890 och Anders 0730-91 20 85. Dessutom går det alltid bra att skicka ett mail till Evelyn 073-8084890 eller Anders 073-0912085. Vi svarar inom ett dygn.

Våra huvudleverantörer

Vi har valt att uteslutande samarbeta med ledande svenska, finska och tyska ISO certifierade leverantörer av rostfria diskbänkar.
Stacks Image 53
Purus är ett innovativt, familjeägt företag i VVS-branschen och en av Skandinaviens ledande aktörer inom tillverkning av sanitetsprodukter inom badrum och kök: golvbrunnar, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet. Företaget omsätter drygt 500 MSEK och har 200 medarbetare. Huvudkontoret finns i Ystad.

Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitets-produkter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget – det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till Smålandsstenar till större lokaler. Purus är ISO-certifierat.
http://www.purus.se
Stacks Image 98
Stala är familjeföretag i finska Lahti som grundades 1972 då Reino Rajamäki köpte diskbänkstillverkningen av UPO. Sedan 2000 är hans dotter, Tuija Rajamäki, VD.

Man har ett brett sortiment av rostfria stål produkter för många användningsområden. Stala har djupa rötter i finskt hantverk med en fungerande design och kvalitet. Som en hyllning till funktionell formgivning i toppklass äger man sedan 1983 även tre unika 1700-tals violiner som används dagligen av musiker.

Stala är ISO certifierade enligt ISO 140001.
http://www.stala.se
Stacks Image 60
1899 startade Carl Furhoff ett litet företag i Skövde för tillverkning av kopparkannor, kittlar, skopor mm. Kopparslageriet växte med åren samtidigt som verksamheten förändrades i takt med att nya generationer Furhoffare tog vid och ledde verksamheten vidare. På 1920-talet började tillverkningen av produkter i, det då nya materialet, rostfritt stål. Furhoffs är ISO-certifierat.
www.furhoffs.com
Stacks Image 67
Vår leverantör i Tyskland, KEK GmbH är ett företag som tillverkat köksmöbler i rostfritt sedan 1991. Företaget har sin fabrik i Laußnitz, 2 mil norr om Dresden. Förkortningen KEK stor för namnet ”Königsbrücker Edelstahl - und Küchentechnik GmbH”. 124 medarbetar tillverka rostfria produkter till storkök och bespisningen, till privata kök men även utrustningen till laboratorier och kontor. Fabriken ingår i TEKA koncernen. KEK GmbH är ISO-certifierat
www.kek-dresden.com
Stacks Image 74
Blanco är ett familjeföretag och Tysklands ledande tillverkare av rostfria diskbänkar. Företaget grundades redan 1925 av Heinrich Blanc och har genom åren producerat många olika typer av stålprodukter. Blanco SteelArt är deras mest exklusiva serie och innehåller både tekniskt och designmässiga unika produkter. Blanco har 1400 anställda och är representerade i ca 100 länder.
http://www.blanco-germany.com/de/de/home.html
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se