116) Lång rostfri diskbänk bänk vars längd anpassades så att den passade perfekt i ett IKEA Metod kök

Stacks Image p128_n16
Stacks Image p128_n43
Stacks Image p128_n45
Stacks Image p128_n3

116) Lång rostfri diskbänk bänk vars längd anpassades så att den passade perfekt i ett IKEA Metod kök

REF116 Purus-Basic
Funderar du på att beställa en så lång rostfri diskbänk är första steget i processen att kontrollera om du kan bära in bänken in i köket. Kunden som skickade bilderna bor i en villa med stor altandörr till trädgården.

Vi beskriver i
Kunskapsbanken: Mått hur längden för en rostfri diskbänk beräknas. Läggs diskbänken mellan två väggar, eller skåp, ska man ta hänsyn till toleranserna i tillverkningen och även möjligheten att få den på plats. Längden bör minskas något för att bänken ska få plats mellan väggarna.

Här är situationen något mer komplicerad. Väggen till vänster om diskbänken täcker inte hela gaveln på bänken. Att korta diskbänken med 5 mm som vi brukar rekommendera när bänken är så här lång hade kunnat resultera i att bänkskivan inte skulle täcka över täcksidan på vänstra gaveln. Kunden bestämde sig för att diskbänken skulle beställas i exakt samma längd som måttet mellan väggarna. Skulle bänken blivit något för lång hade man åtgärdat det genom att bearbeta väggen något. Men det behövdes inte. Allting passade perfekt på millimetern.
Rostfri diskbänk i modern stil med stor disklåda och infälld häll.
Bra att veta: Alla sidor på en diskbänk bockas, även den som ligger mot baksidan. Det betyder att alla kanter är täckta med plåt. Syns en del av sidan, som på denna diskbänk, är den täckt med plåt. Genom att alla sidor bockas och alla hörn svetsas blir diskbänken även betydligt stabilare.
Kök med köksö och en rostfri diskbänk med infälld häll och disklåda i modern stil.
Stacks Image 111

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Basic
Form: Rak
Längd: 3600 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Astris-5040 (modern stil)
Urtag: Ovanpåliggande häll
Bredd underskåp: 60 cm
Kök: IKEA Metod
Kod: REF116
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Priskalkylator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer eller kod samt din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…