För dig som har eller planerar ett nytt kök från IKEA.

Stacks Image 209
Stacks Image 211
Stacks Image 213
Stacks Image 201
Stacks Image 205
Mer än hälften av våra kunder har valt ett kök från IKEA. IKEA säljer inga heltäckande måttanpassade rostfria diskbänkar men alla våra tio serier kan anpassas för IKEA Metod stommar. Några av våra kunder har byggt sina kök med IKEA stommar men valt andra luckor.

Vilka av våra 10 serier passar bäst till IKEA Metod?

Även om alla våra serier passar till ett IKEA kök är det tre serier som har lite bättre pris än andra. Anledningen är att de inte erbjuder alla de mått och möjligheter som andra serier. Men de har just djupet 635 mm passar just IKEA Metod och de finns med de vanligaste tillvalen. Stala Seven, Purus Basic och Furhoffs Design är alla prisvärda serier med mått som passar IKEA Metod.

Kundprojekt med en rostfri diskbänk och IKEA köksinredning.

Bland våra kundprojekt finns det just nu 35 projekt med rostfria diskbänkar och IKEA kök att inspireras av. Varje projekt presenteras med en beskrivning, foton, fakta och en ritning på den rostfria bänkskivan. I fältet för frisökning skriver du in IKEA och trycker på retur. Du får en lista med länkar på kundprojekt med IKEA kök och en rostfri diskbänk.

Bänkskivans djup har ändrades till 635 mm i och med IKEA Metod.

Stacks Image 14
När IKEA bytte från Faktum till Metod ändrades de flesta måtten. De mått som förändrades mest var sockelhöjden och djupet på bänkskivan.

Vanligast och enklast är att montera bänkskåpen med en väggskena. Från väggen till luckans framsida blir då måttet 615 mm. Djupet på bänkskivan bör vara lite djupare, 635 mm. Då täcks skenan, bänkskåpen och en del av handtagen. Är bänken jäms med framkanten på fronterna skulle man irritera sig och kanske skada sig på handtagen. Undantaget är om fronterna har integrerade handtag då djupet kan göras grundare förslagsvis mellan 615 och 620 mm

IKEA:s ritprogram och måtten på en rostfri bänkskiva.

Stacks Image 56
IKEA:s ritprogram är enkelt att använda. Det är inte lika lätt när man skall räkna ut längden på en bänkskiva. Slutar raden av bänkskåp mot ett fritt utrymme måste man addera en täckskiva. Tyvärr går det inte att lägga till en bänkskiva även på täckskivan som på bänkskåpen. Det innebär att bänkens längd inte går att får fram från ritprogrammets lista på produkter som behövs. Inte eller eventuellt överhäng går att addera.

Beställer du en rostfri diskbänk eller bänkskiva från oss räknar vi ut hur lång bänkskivan bör var inklusive eventuellt överhäng.

Skicka oss ritningen på ditt nya IKEA Metod kök.

Enklast är att vi får IKEA ritningen. Vi kan då rita in alla bänkskåp så du ser att allt blir rätt och att disklåda och häll hamnar placeras korrekt i respektive bänkskåp. Och som sagt, bänkskivan blir i rätt längd.
Stacks Image 63
Stacks Image 61
Stacks Image 71

Ritning på en passande diskbänk.

Stacks Image 73

Ritning på diskbänken med bänkskåpen inritade.

Har du ett äldre IKEA Faktum kök kan du renovera det på ett smart sätt.

Har du har ett äldre Faktumkök i bra skick med en laminat eller träbänkskiva som behöver bytas? Du får mycket enkelt betydligt bättre funktion genom att bara byta till en rostfri diskbänk. Dessutom kommer den rostfria diskbänken att hålla mångdubbelt längre än vad den gamla bänkskivan gjorde. Behöver du byta ut eller komplettera med ett nytt ett Faktum bänkskåp så finns det nya att köpa på nätet, dock inte från IKEA. Alla serier, inklusive de mest prisvärda Stala Seven, Purus Basic och Furhoffs Design, finns i rätt mått. Passa på att lägga till en uppvikt kant och en mer funktionell disklåda. De senaste 5-10 åren har det kommit många nya både praktiska och snygga disklådor.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se